Tréneri po El Clásico nepredpokladajú zníženie morálky Realu

11.12.2011 Celý región

MADRID 11. decembra (WEBNOVINY) - Kouč španielskeho futbalového klubu Real Madrid José Mourinho po sobotňajšej prehre s FC Barcelona na domácej pôde v slávnom "El Clásico" (1:3) poprel zníženie morálky svojich zverencov v ceste za titulom v Primera División.

Taktiež si myslí, že dôležitú úlohu zohralo šťastie. "V mnohých hrách je šťastie významným aspektom. Aj dnes zohralo svoju rolu, no nechcem tým uberať zásluhy našich súperov," vyhlásil 48-ročný Portugalčan.


Rozhodca videl Messiho faul lepšie

"Po rýchlom úvodnom góle z kopačky Karima Benzemu sme mali šancu zvýšiť na 2:0. Hráči ako Cristiano Ronaldo takéto príležitosti zvyčaje využijú, no nepodarilo sa nám to. Druhý gól súpera prišiel po tečovanej strele a myslím si, že sa zhodneme, že v tom bola dávka šťastia. Mali sme šancu vyrovanať, ale krátko po nej prišiel gól na 1:3. Bol to pre nás silný úder. Napriek tomu nám stačí zdolať Sevillu a počas vianočnej pauzy budeme opäť na prvej priečke tabuľky," pokračoval bývalý kormidelník Interu Miláno a FC Chelsea.

Na margo možnej druhej žltej karty pre Lionela Messiho v prvom polčase Mourinho len skonštatoval: "Pre mňa to bola jasná karta, ale rozhodca bol bližšie a celú situáciu videl lepšie."

S niektorými názormi kouča Realu súhlasil tréner Barcelony Josep Guardiola. "Nemyslím si, že by tento zápas mal mať vplyv na morálku Madridu. Pred nami je ešte množstvo stretnutí. Nemôžete vyhlásiť, že je niekto šampión v novembri alebo decembri," nechal sa počuť Guardiola. Štyridsaťročný Španiel vyzdvihol prístup jeho zverencov po chybe brankára Víctora Valdésa pri góle z úvodnej minúty duelu. "Valdés pokračoval v svojej hre a naďalej sa pokúšal o prihrávky v situáciách, keď by ostatní brankári loptu radšej odkopli. Práve v tomto sa ukazuje jeho sila a naša schopnosť hrať proti tímom ako Real Madrid."
 

Vyberte región